Čokoládová pena s ovocím a sušienkovou krustou

Rýchly letný dezert, ktorý zvládne každý za 15 minút.

Hľadáte dezert, ktorý sa hodí do horúcich letných dní, je neodolateľne čokoládový, ale zároveň ľahký a svieži? Máme pre vás recept, ktorý spĺňa všetko: čokoládová pena s malinami a sušienkovou krustou.

Hotová za pár minút, bez zbytočného pečenia, bez vajec – zato plná poctivej čokolády a letného ovocia. A ak chcete pridať kvapku hriechu navyše, pridajte aj našu Lieskovku – jemný lieskovoorieškový krém z našej čokoládovne.
JVC_7451-c

Čo budeme potrebovať (na 2 porcie):

  • ¾ tabuľky mliečnej čokolády JANEK (kto má rád horkú, tak ¾ tabuľky horkej 64 % čokolády)
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 4 maslové sušienky (napr. Lotus alebo BeBe)
  • Hrsť čerstvých malín a čučoriedok
  • Lístky mäty na ozdobu
  • (voliteľne) 2 lyžice Lieskovky JANEK – pre intenzívnejšiu chuť

JVC_7365-c

Postup:

  1. Sušienková vrstva
    Sušienky rozdrvíme na menšie kúsky a nasypeme na dno dvoch pohárov. Vytvoríme základnú krustu.
  2. Príprava peny
    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme chvíľu vychladnúť. Medzitým vyšľaháme smotanu do polotuha. Do vyšľahanej smotany jemne a postupne vmiešame rozpustenú čokoládu, aby pena zostala nadýchaná. Ak chceme, pridáme aj Lieskovku.
  3. Vrstvenie
    Čokoládovú penu navrstvíme na sušienky. Navrch pridáme maliny a čučoriedky a ozdobíme lístkom mäty.
  4. Chladenie
    Dezert necháme chladiť v chladničke aspoň 30 minút. Podávame vychladené.

Tip: Penu môžeme pripraviť aj do jednej väčšej misky a servírovať lyžičkou. Maliny a čučoriedky môžeme nahradiť napríklad jahodami – jednoducho tým, čo práve rastie v záhrade alebo v lese.

Tento dezert je dôkazom, že čokoláda JANEK si nájde cestu aj do tých najľahších letných receptov. A ak pridáme aj Lieskovku, dáme celej pene príjemný orieškový podtón, ktorý ešte viac zvýrazní chuť čokolády.

Prajeme dobrú chuť! :-)